Yritystarina

Olemme toimineet pitkään perusterveydenhuollon päivystys- ja vastaanottotyössä. Työhön on kuulunut hoidon tarpeen arvion lisäksi itsenäistä sairaanhoitajan vastaanottoa sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista elintapaohjausta terveyskeskuksessa.

Idea yritykselle lähti intohimosta terveydenedistämistä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan ja palavasta halusta kehittää asioita eteenpäin.

Molemmilla omat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät haasteet, työkokemuksen ja koulutusten lisäksi, ovat tuoneet laajasti tietämystä ja kokemusta terveydenedistämistyöhön. Moniammatillista verkostoa terveydenhuollon ammattilaisista on kertynyt rutkasti matkan varrella. 

Terveydenhuollossa on usein jatkuva kiire, joka estää pysähtymästä kiireettä asiakkaan ongelman äärelle. 

Törmäsimme työssämme usein siihen, kuinka kipeät asiakkaat saivat kuvantamisen jälkeen kuulla, että painoa on pudotettava esimerkiksi polvileikkauksen vuoksi. Tai, että potilaan vaivaan tai sairauteen oli annettu ohjeeksi pudottaa painoa tai muuttaa elintapoja terveellisemmäksi, muuta apua hän ei välttämättä ko. käynniltä saanut.

Tässä kohtaa kipeä tai neuvoa tarvitseva asiakas kaipaa eniten tukea, mutta jääkin tyhjän päälle.

Heille olisi ensiarvoisen tärkeää tulla kohdatuksi yksilönä, kokonaistilanne huomioiden. 

Molemmilla meillä välähteli  aika ajoin mielessä haave yrittäjyydestä, hieman eri erinäkökulmista.

Aloimme työstää asiaa enemmän. Ilman Valviran lupia ei saa ottaa kantaa asiakkaan terveydentilaan, sairauksiin, lääkityksiin tai hoidontarpeen arvioon. 

Halusimme yhdistää sairaanhoitajuuden ja ravitsemusneuvonnan. Sekä tarvittaessa mahdollisuuden ohjata eri terveydenhuollon ammattilaisille laajaa verkostoa hyödyntäen. Selvitysten ja yrittäjäkurssin jälkeen kävi ilmi, että tämä olisi mahdollista saada toimivaksi kokonaisuudeksi.

Oli helppo lähteä yhdessä tekemään töitä samankaltaisen ajatusmaailman ja ammatillisen taustan vuoksi. Ideoita alkoi syntyä lisää ja niistä saatiin yhdessä toimivia kokonaisuuksia. On hienoa kun vastuuta pystytään jakamaan toiminnasta ja sisältöjä suunnittelemaan yhdessä!

Meillä on vankka tietotaito sairaanhoitajuudesta, elämäntapavalmentamisesta ja uuden kehittämisestä. Intohimomme on jatkuva uuden oppiminen ja kehittäminen. Pystymme näin tuomaan monipuolista osaamista asiakkaillemme! Täydennämme toisiamme, Janika tykkää tuoda osaamista ja ajatuksia esille kirjoittamalla ja  Suvi taas puhumalla. Janika usein hahmottelee asioista isot linjat ja Suvi viilaa lopputuloksen:D

Tässä me nyt olemme, teitä varten!

  • Janika ja Suvi