Työn merkityksellisyys

TYÖN MERKITYKSELLISYYS

Viime aikoina olen jutellut muutamien ihmisten kanssa työn merkityksellisyyttä.

Eräs oman alansa huippuasiantuntija kertoi työprojektista, jonka oli saanut toteuttaa ja saanut siitä sovitun korvauksen. 
Mutta projekti ei koskaan mennyt käytäntöön asti, koska yrityksen suunnitelma muuttui.

Tätä jäin pohtimaan, kuinka tärkeää onkaan, että työn lopputulokseen on tyytyväinen niin itse kuin asiakas. 
Työnimua ja – iloa aiheuttaa työn monipuolisuus ja sopiva haasteellisuus. Palkitseva, omiin vahvuusalueisiin painottuva työ ja mahdollisuus kehittymiseen lisäävät työnimua. Voimavaroja lisää se, että pystyy itse vaikuttamaan työhönsä; työajoissa voi jossainmäärin joustaa ja tavoitteet työssä ovat selkeitä.


Työyhteisön ja johdon tuki on tärkeää. Oikeudenmukaisuus ja johtamisen selkeät käytännöt tuovat työhön sujuvuutta. Pieniä palautteita tai kivoja huomautuksia niin työkavereilta kuin esimieheltä arjen keskellä tuo iloa työpäiviin.  Ystävällisyys, palaute ja se tunne, että koet itsesi arvokkaaksi työntekijäksi vaikuttaa positiivisesti niin työtehoon kuin kokonaisvaltaisesti arkeen. 


Varma työ tuo taloudellista turvaa. Työn ja muun elämän yhteensovittamista sopivat käytännöt tuovat merkittävästi jaksamista työhön, kun pystyy sovittamaan mielekkään työn ja arjen keskenään. ️
Kaikki edellä mainitut ehkäisevät työuupumusta, mille olisi syytä olla nollatoleranssi. 


Meille on Starassa tärkeää, että saadaan aikaan ratkaisuja, jotka menevät käytäntöön asti, niin yksilötasolla kuin erilaisissa projekteissa. 
Jos joku ratkaisu ei toimi, mietitään uusia keinoja. Tsempataan Suvin kanssa toisia, mietitään yhdessä asioita ja annetaan palautteita toisille päivittäin-”vitsi sä vedät hyvin nainen, oot nii hyvä”


Teetkö sinä töitä vain siksi, että saat siitä rahaa vai haluatko, että onnistuneet tulokset ja kehittyminen palkitsevat rahan lisäksi kuplivalla innostuksen tunteella? 


<3 Janika