Sydänsairaudet, lääkehoito ja elämäntavat

Tiivistelmää lääkäri diabetologi Atte Vadenin luennolta lämä päiviltä lokakuulta 2020

❤️Liikunnan tehtävä on aktivoida ja suojata soluja. Liikunnalla aktivoidaan elimistön sisäisiä antioksidantteja toimimaan, vaikka hetkellisesti liikunta on stressitila elimistössä aiemmin liikkumattomalla ihmisellä. 👉Kun ymmärtää, mistä elimistössä on kysymys liikunnalla ja terveellisellä ravitsemuksella, se motivoi paremmin kuin se, että joku käskee tehdä niin.

❤️Kuitupitoinen ja kasvisvoittoinen ruokavalio yhdistettynä terveysliikuntaan suojaa valtimotaudeilta ja monilta muilta taudeilta plus antaa lisää elinvuosia. Hyvä rasva ja liikunta liottaa huonoa rasvaa pois valtimon seinämistä.

👉Merkittävästikin ylipainoinen, paljon liikkuva ja monipuolisesti syövä voi olla sisäisesti merkittävästi paremmassa kunnossa, kuin hoikka vähän liikkuva.

👉Eli myös tutkimukset puoltaa sitä, että paino ei tee sairasta.

❤️Lääkkeillä on ilman muuta paikkansa ja lääkehoitoon tulee sitoutua mutta elintavat on myös merkittävässä asemassa

❤️Puolessa vuodessa ihminen laihtuu tosi hyvin jotain dieettiä noudattamalla, mutta sen jälkeen nälkäsignaalit alkaa huutamaan ruokaa: ”Syö, ihminen syö”

👉Laihdutuksen jälkeen on hyviä tuloksia elimistössä, mutta metabolian kannalta se on erittäin huono asia, kun tutkimuksissa 7 seuraavaa vuotta ihminen lihoi. Ja tulokset tietysti menetettiin.

👉Ei kuureja, vaan pitkäjänteisiä pieniä muutoksia, jotka oikeasti jää tavaksi. ❤️Tutkimustuloksia on paljon siitä, että tiedon lisääminen asiakkaalle, ei ole se joka tuottaa tulosta.

👉Elämäntapamuutoksiin sitoutumisessa tarvitaan valmentavaa työotetta ja motivoivaa haastattelua, pysähtymistä, kohtaamista ja ymmärrystä ja tapojen muuttamista omia voimavaroja kuunnellen.

👉Lääkehoidossa on hyvä muistaa, että osa parantaa oirekuvaa ja osa parantaa taudin ennustetta. Terveyttä kannattaa siis edistää sairauksista huolimatta ja ennaltaehkäistä uusien syntymistä.

Ihanaa, että lääkehoidon aiheestakin puhutaan elintavat edellä😊

💖Janika

#etäsairaanhoitajat #lämäpäivät #sydänjalääkkeet #elintapahoito #terveydenedistäminen #liikeonlääke #ravitsemus #trainer4youravintovalmentaja