Leikkaustulokset

Leikkaustulokset

Stara on oikeastaan saanut alkunsa terveyshaasteideni pohjalta. Siksi haluan tuoda asioihin niin hoitajan kuin asiakkaan näkökulmaa. 


Sairastamani chiari on harvinainen. Nyt puoli vuotta leikkauksesta, jossa poistettiin pala luuta kallon pohjasta ja niskanikamasta, jotta selkäydinneste pääsee kiertämään paremmin. Lisäksi selkäydintä painoi nesterakkulat (syringomyelia).
Olen kertonut tarinaani balakaen täältä https://omanelamanstara.fi/terveys-kuntoliikkujan-kokonaisvaltainen-huomiointi-ja-valmentaminen/. Olen staraa ennen tehnyt kiireistä päivystystyötä, mikä hankaloitti oirekuvaa. Vasta nyt, vuosien lukuisten tutkimusten ja fysioterapioiden jälkeen löytyikin hoitoa, jolla sain helpotusta oireisiin. Aiemmin käskettiin opetella aina vain elämään oireiden kanssa. 


Magneettikuva otettiin perjantaina niskasta ja rintarangasta. En muuten tykkää siitä putkesta yhtään. Vaadin hoitajat puhumaan kokoajan mikrofonin kautta. Jos ei mitään kuulu, painelen nappia;D
Neurokirurgi oli tyytyväinen leikkaustuloksiin. Nesterakkulat oli pienentynyt ja selkäydinnestekierto parantunut🤩Tämän ansiosta autonomisen hermoston toimintahäiriöt on vähentynyt, asentotunto ja tasapaino parantunut, silmäoireet helpottanut ja vasen käsi ja jalka alkanut toimia paremmin. Fysioterapia ajatus yhdistettynä voimatreeniin on merkittävässä asemassa oman terveyteni edistämisessä ja ylläpidossa.


Toipuminen on ollut haastavaa, niin fyysisesti kuin henkisesti. Pitkään tottui, että oli monia asioita mitä ei pystynyt tehdä. Nyt on pitänyt oppia luottamaan kehontoimintaan monella tavoin uudelleen ja uskomaan, että pystynhän minä. 
Olen moittinut itseä, että vaikka olen alan ammattilainen, sokeuduin oirekuvalle. Vai kieltääkö sitä oireensa, kun pelkää, mitä siitä seuraa. Pitkään kuntoutustuella oleminen (yli 2 vuotta) söi taloudellista perustaa. Vaikka tiiviimmälle fysioterapia jaksolle olisi ollut tarvetta, sille ei yksinkertaisesti ollut varaa. 


Normaalia minusta ei tuu (vai mikä on normaali?;)). Työt sovitellaan terveyden mukaan. Toimintakyky vielä paranee pikkuhiljaa. Olen äärettömän helpottunut saadessani helpotusta oireisiin ja varmuuden, mistä on ollut kysymys. Välillä sitä on epäillyt itseään, että päästäkös vain viiraa, kun oireita on ollut niin paljon erilaisia.
Nyt uusien unelmien äärellä, toiveikkaana ja kiitollisena🤩

<3 Janika