Janika Maunula

Toimin seuraavissa tehtävissä: Sairaanhoitajan etäneuvonta. Verkkokurssit. Terveyteen ja elintapoihin liittyvät artikkelit ja tekstit. Yhteistöiden ja verkostojen sopiminen sekä muut hallinnolliset tehtävät.

Koulutus

 • Ylioppilastutkinto Raudaskylän Lukio 1999
 • Sairaanhoitaja OAMK 2003
 • Päivystävä sairaanhoitaja 30 op  OAMK 2009
 • Ravintovalmentaja Trainer4you 2013
 • Selätä säästöliekki seminaarit 2015 ja 2016
 • Sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisen opinnot 45op. (sis. laajan tuki- ja liikuntaelin osion) Jyväskylän AMK
 • Valtakunnalliset ravitsemuspäivät Helsinki 2018
 • Ravitsemus ja liikunta. Itäsuomen avoin yliopisto 4op 2019
 • Sairaiden ja liikuntarajoitteisten elintapaneuvonta 2op 2019. UKK instituutti
 • Yrittäjän ammattitutkinto. Starttivalmennus Oy 2020
 • Yksilöllinen kirjoitusvalmennus. Alasilta Oy 2020
 • Liiketalouden erikoisammattitutkinto- Markkinointiasiantuntija 2021. Suomen yrittäjäopisto.
 • THL ja SOSTE_n webinaari: Lihavuuden ehkäisyssä tarvitaan rakenteita ja yhteistyötä. 2021

Työkokemus

  • Hoitoapulaisen sijaisuuksia 2000-2013 vanhustenpalvelutalot ja vuodeosasto.

  • Päivystys/vastaanottotyössä 2004-2021- 15 vuotta PPKY kalliossa, jossa työnkuvaan kuulunut päivystystyön lisäksi ravinto-ohjaukset ja elintaparyhmien organisointi ja pitäminen ja itsenäinen päivystävän sairaanhoitajan vastaanottotyö.


 

Hei! 

Olen Janika, perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme koulukäistä tytärtä, kettuterrieri Liitu Ja Pimu kissa. Vapaa-aikaani  kuuluu lukeminen, kirjoittaminen, lenkkeily koiran kanssa, pyöräily, ulkoilu ja kuntosali. Luonteeltani olen herkkä, empaattinen, pohdiskeleva ja määrätietoinen. Rakastan sitä, että saan pitää monta nuoraa kädessä yhtä aikaa ja että saan jokaisessa niissä jotakin aikaan.

Sairaanhoitajana haluan pysähtyä kiireettä kohdallesi keskustelemaan, mikä on ongelmiesi taustalla. Haluan saada kokonaiskuvan, mistä on kysymys.  Koen tärkeänä löytää omat voimavarasi, mihin tällä hetkellä pystyt muu elämäntilanne ja sairaudet huomioiden. Tarvittaessa ohjaan eteenpäin, jos oma osaamiseni ei riitä tai katson, että hyötyisit toisen ammattilaisen antamasta ohjauksesta. 

Omia hyvinvointii ja terveyteen liittyviä haasteita on riittänyt. Tämä matka on opettanut paljon ja toisaalta olen kiitollinen siitä, mitä kaikkea se on minulle antanut ja opettanut. Olen oppinut mikä merkitys ravitsemuksella, unella, sopivalla liikunnalla ja kehon ja mielen yhteistyöllä on niin omaan jaksamiseen kuin kipuihin. Oma arvomaailma on merkittävässä asemassa omassa hyvinvoinnissa. Tällä matkalla olen löytänyt, niin aiemman työkokemukseni kautta kuin omien haasteiden kautta useita ammattilaisia, joista olen saanut verkostoa omaan työhöni liittyen.

Jokainen on yksilö ja jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija. Sydäntäni lähellä on löytää juuri sinulle sopivat neuvot ja opit tai ammattilaiset rinnallesi, jotta juuri sinä voisit kokonaisvaltaisesti hyvin, mahdollisista terveyshaasteista huolimatta.

Haluan jakaa terveyteen ja elintapoihin liittyvää osaamistani kirjoittamalla käytännönläheisesti ja rennolla tavalla, luonteeseeni sopien.  Erilaisissa kehittämisprojekteissa toimiminen on minulle mieluista.

Suvi Ainasoja

Toimin seuraavissa tehtävissä: sairaanhoitajan etäkonsultaatiot, ravintovalmennukset elintapamuuttujille sekä kuntoliikkujille, verkkokurssit, koulutukset ja luennot.

Koulutus

 • Lähihoitaja 2008
 • Sairaanhoitaja AMK, kriittisesti sairaan potilaan hoityö OAMK 2011
 • Trainer 4you ravintovalmentaja 2016
 • Sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisen opinnot 2017 (sis. laajan tuki- ja liikuntaelinosio)
 • Selätä säästöliekki- seminaarit 2015 ja 2016
 • Valtakunnalliset ravitsemuspäivät 2018
 • THL ja SOSTE.n webinaari: Lihavuuden hoidossa tarvitaan rakenteita ja yhteistyötä 2021.
 • Useita lyhyempiä koulutuksia ravitsemukseen ja liikuntaan liittyen. 
 • PowerMethod- ohjaaja.
 • Suorituskykyvalmentaja koulutus meneillään

Työkokemus

 • Lähihoitajan ja sairaanhoitajan sijaisuuksia vanhusten palvelutalossa, vuodeosastoilla sekä akuutilla neurologisella osastolla.
 • Elvytyskoulutusten pitäminen terveydenhuollon ammattilaisille.
 • Yksilö- ja ryhmämuotoisesta elämäntapaohjauksesta vastaaminen kuuden vuoden ajan neljän terveyskeskuksen kuntayhtymässä.
 • Päivystys- ja vastaanottotyössä vuodesta 2012 alkaen. Työnkuvaani on kuulunut muun hoitajantyön ja hoidontarpeen arvioinnin lisäksi itsenäisen sairaanhoitajan vastaanoton pitäminen.

Heippa ja kiva että olet täällä! 

Olen Suvi, äiti kolmelle lapselle ja vaimo (liian) ahkeralle aviomiehelleni.

Pyöritämme mieheni kanssa pienen pientä maatilaa muiden töiden ohessa, joten tekemistä riittää ja hyvä niin. Tätä palettia pyörittäessä olen kuitenkin oppinut lopullisesti itsekin tajuamaan, mikä merkitys riittävällä syömisellä ja palautumisella on. Parasta on että jaksamiseen voi itse vaikuttaa, eikä kyse ole mistään isoista asioista. 

Minua on aina kiinnostanut ravitsemus ja olen ollut hulluna kaikenlaiseen liikuntaan! Pidän etenkin luonnossa liikkumisesta, kuntosaliharjoittelusta, palloilulajeista ja innostun helposti kokeilemaan kaikkea uutta. Tärkeää olisikin löytää jokaiselle se oma, mieluinen tapa liikkua.

Tykkään vaikuttaa ja saada asioita aikaan. Luonteeltani olen määrätietoinen, huolehtivainen sekä innokas uuden oppija, mutta välillä turhan hätäinen ja tarkka. Täydellisyyden tavoittelu on kuitenkin jo taakse jäänyttä elämää, epätäydellisyys on niin paljon siistimpää.

Olen niitä tyyppejä, joiden täytyy ottaa oppia kantapään kautta, valitettavasti! Toisaalta tästä on se hyöty, että voin tarjota asiakkailleni vertaistukea. Olen mm. kokenut ikävän ylikuormitustilan liian vähäisen syömisen ja liiallisen liikunnan seurauksena. Olen loukannut selkäni, olkapääni ja aiheuttanut erkauman liikkumalla liikaa ja liian intensiivisesti kokonaistilanteen kannalta (kiva tää mun CV =D ). Nämä ovat kuitenkin kasvattaneet ihmisenä, laittaneet opiskelemaan aiheista paljon lisää, opettaneet kiitollisuutta ja auttaneet ymmärtämään asiakkaita hankalissa tilanteissa, ei siis pelkästään huonoja asioita.

Onneksi nyt tilanne on positiivinen. Ikä ja aiheista opiskelu ovat saaneet lopettamaan laihduttamisen, liikkumaan järkevästi ja syömään riittävästi. Olen kiitollinen, että töppäilyistäni huolimatta monipuolinen liikunta onnistuu ja itseasiassa auttakin vaivoihini.  

Olen erittäin tyytyväinen elämääni, minulla on mahtava työ, perhe, harrastukset ja läheiset. Saan näistä valtavasti onnea ja energiaa. Tämä ei tarkoita, että joka päivä olisi riemua sata lasissa, vaan onnelliseen elämään kuuluu mielestäni kaikki tunteet sopivassa suhteessa. Uskon, että kun voin itse hyvin olen parempi äiti, ystävä, puoliso, hoitaja ja valmentaja. 

Yksi motoistani on: Itseä on turha verrata muihin, oman onnesi avaimet ovat omassa taskussasi, joskus vain tarvitsee ammattilaisen apua, että osaa käyttää avaimia oikeisiin lukkoihin. 

Ohjatessa asiakasta, minulle on niin sairaanhoitajana kuin valmentajana erityisen tärkeää huomioida asiakas yksilönä ja hänen tilanteensa kokonaisuutena. On otettava huomioon asiakkaan voimavarat ja ne ovat rajat joiden mukaan edetään. Uusien tapojen on tarkoitus parantaa jaksamista, ei veroittaa sitä!

Ohjaukseni on kaukana pelkän teoriatiedon jakamisesta. Haluan panostaa siihen, että asiakkaani saavat uudet käytännöt pysyvästi omaan arkeensa. Kaikille löytyy oma tapa voida hyvin, mitä se sitten kenellekin tarkoittaa.

Pureudutaan syyhyn, eikä hoideta pelkkää oiretta. Kenenkään elämäntapamuutos ei ole jäänyt kiinni itsekurin puutteesta tai huonommuudesta. Vika on ollut dieetissä / muutosprosessissa, ei sinussa. Muistathan tämän! 

Mikäli sinusta tuntuu, että voisin olla avuksi syömistottumuksiin, liikkumiseen tai sairaudenhoidollisiin asioihin liittyen, ota rohkeasti yhteyttä! 

Terkuin Suvi

suvi.ainasoja@omanelamanstara.fi   puh. 044-9789213