Janika Maunula

Toimin seuraavissa tehtävissä: sairaanhoitajan etäkonsultaatiot, asiakkaan kokonaiskartoitukset terveydentilasta / ravitsemuksesta. Verkkokurssit, terveyteen ja elintapoihin liittyvät artikkelit ja tekstit. Sekä yhteistöiden ja verkostojen organisointi.

Koulutus

 • Ylioppilastutkinto Raudaskylän Lukio 1999
 • Sairaanhoitaja OAMK 2003
 • Päivystävä sairaanhoitaja 30 op  OAMK 2009
 • Ravintovalmentaja Trainer4you 2013
 • Selätä säästöliekki seminaarit 2015 ja 2016
 • Sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisen opinnot 45op. Jyväskylän AMK
 • Valtakunnalliset ravitsemuspäivät Helsinki 2018
 • Ravitsemus ja liikunta. Itäsuomen avoin yliopisto 4op 2019
 • Sairaiden ja liikuntarajoitteisten elintapaneuvonta 2op 2019. UKK instituutti
 • Yrittäjän ammattitutkinto. Starttivalmennus Oy 2020
 • Yksilöllinen kirjoitusvalmennus. Alasilta Oy 2020
 • Markkinointiasiantuntijan verkko-opinnot 9/2020–>. Suomen yrittäjäopisto.

Työkokemus

  • Hoitoapulaisen sijaisuuksia 2000-2013 vanhustenpalvelutalot ja vuodeosasto.

  • Päivystys/vastaanottotyössä 15 vuotta PPKY kalliossa, jossa työnkuvaan kuulunut päivystystyön lisäksi myös ravinto-ohjaukset ja elintaparyhmien ryhmien pitäminen ja organisointi ja itsenäinen päivystävän sairaanhoitajan vastaanottotyö.


 

Hellurei! 

Olen Janika, perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme koulukäistä tytärtä, kettuterrieri Liitu Ja Pimu kissa. Harrastuksiini kuuluu lukeminen, kirjoittaminen, lenkkeily koiran kanssa, pyöräily, ulkoilu ja kuntosali. Luonteeltani olen herkkä, empaattinen, pohdiskeleva ja määrätietoinen. Rakastan sitä, että saan pitää monta nuoraa kädessä yhtä aikaa kädessä ja saada jokaisessa niiissä jotakin aikaan;) Minulla on jatkuva kehittymisen halu ja into opiskella uusia asioita. 

Sairaanhoitajana haluan pysähtyä kiireettä kohdallesi keskustelemaan, mikä on ongelmiesi taustalla. Haluan saada kokonaiskuvan, mistä on kysymys. Mitä neuvoja osaan sinulle koulutukseni ja työkokemukseni kautta antaa terveydentilaasi ja elintapoihisi liittyen. Mietitään yhdessä, mistä lähteä liikkeelle. Koen tärkeänä löytää omat voimavarasi, mihin tällä hetkellä pystyt muu elämäntilanne ja sairaudet huomioiden. Tarvittaessa ohjaan eteenpäin, jos oma osaamiseni ei riitä tai katson, että hyötyisit toisen ammattilaisen antamasta ohjauksesta. 

Minulla on ollut paljon omia terveyshaasteita, joiden vuoksi olen joutunut kulkemaan erilaisissa tutkimuksissa ja ammattilaisten ohjauksissa/arvioissa. Myös ravitsemuksen haasteita on ollut paljon.Olen kertonut oman tarinani blogissa.

Tämä matka on opettanut paljon ja toisaalta olen kiitollinen siitä, mitä kaikkea se on minulle antanut ja opettanut. Olen oppinut mikä merkitys ravitsemuksella, unella, sopivalla liikunnalla ja kehon ja mielen yhteistyöllä on niin omaan jaksamiseen kuin kipuihin. Oma arvomaailma on merkittävässä asemassa omassa hyvinvoinnissa. Tällä matkalla  olen löytänyt, niin aiemman työkokemukseni kautta kuin omien haasteiden kautta useita ammattilaisia, joista olen saanut verkostoa myös omaan työhöni liittyen.

Jokainen on yksilö. Sydäntäni lähellä on löytää juuri sinulle sopivat neuvot ja opit tai ammattilaiset rinnallesi, jotta juuri sinä voisit kokonaisvaltaisesti hyvin, mahdollisista terveyshaasteista huolimatta.

Haluan myös jakaa terveyteen ja elintapoihin liittyvää osaamistani kirjoittamalla käytännönläheisesti ja rennolla tavalla, luonteeseeni sopien.

Suvi Ainasoja

Toimin seuraavissa tehtävissä: sairaanhoitajan etäkonsultaatiot, ravintovalmennukset elintapamuuttujille sekä kuntoliikkujille, verkkokurssit, koulutukset ja luennot.

Koulutus

 • Lähihoitaja 2008
 • Sairaanhoitaja AMK, kriittisesti sairaan potilaan hoityö OAMK 2011
 • Trainer 4you ravintovalmentaja 2016
 • Sairaanhoitajan rajatun lääkkeenmääräämisen opinnot 2017
 • Selätä säästöliekki- seminaarit 2015 ja 2016
 • Valtakunnalliset ravitsemuspäivät 2018
 • Useita lyhyempiä koulutuksia ravitsemukseen ja liikuntaan liittyen. 

Työkokemus

 • Lähihoitajan ja sairaanhoitajan sijaisuuksia vanhusten palvelutalossa, vuodeosastoilla sekä akuutilla neurologisella osastolla.
 • Elyvytyskoulutusten pitäminen terveydenhuollon ammattilaisille
 • Päivystys- ja vastaanottotyössä vuodesta 2012 alkaen. Työnkuvaani on kuulunut muun hoitajantyön ja hoidontarpeen arvionin lisäksi itsenäisen sairaanhoitaja vastaanoton pitäminen. Lisäksi olen pitänyt 4 vuoden ajan yksilöllistä elintapaohjausta ja vetänyt painonhallinta ryhmiä.

 

Heippa ja ihana, että juuri sinä olet eksynyt tälle sivustolle selvittelemään keitä me oikein olemme! 

Minä olen Suvi, kolmen lapsen äiti ja vaimo. Työskentelen yrityksemme lisäksi edelleen päivystyksessä sairaanhoitajana ja ravinto-ohjaajana. Pyöritämme mieheni kanssa pientä maatilaa päivätöidemme lisäksi, joten tekemistä riittää ja hyvä niin. Tätä palettia pyörittäessä olen kuitenkin oppinut lopullisesti itsekin tajuamaan, mikä merkitys riittävällä syömisellä ja palautumisella on. Parasta on että jaksamiseen voi itse vaikuttaa, eikä kyse ole mistään isoista asioista. 

Minua on aina kiinnostanut ravitsemus ja olen ollut hulluna kaikenlaiseen liikuntaan! Pidän etenkin luonnossa liikkumisesta, kuntosaliharjoittelusta, palloilulajeista sekä innostun helposti uusista lajeista. Tärkeää olisikin löytää jokaiselle se oma, mieluinen tapa liikkua.

Tykkään vaikuttaa ja saada asioita aikaan. Luonteeltani olen määrätitetoinen, huolehtivainen sekä innokas uuden oppija, mutta välillä myös turhan hätäinen.

Uteliaisuuttani ja tietämättömyyttäni olen kokeillut jos jonkinmoiset dieetit, milloin milläkin rajoituksilla. Yhteistä näillä kaikilla kuitenkin oli se, että energiaa tuli aivan liian vähän. Tämän ja muun elämän kuormituksen seurauksena koin ylikuormitustilan ja otin oppia kovasti kantapään kautta.

Valitettavasti vaivana on ollut myös erilaisia tuki- ja liikuntaelin ongelmia, jotka osaltaan ovat kasvattaneet ihmisenä sekä hoitajana. Nämä ongelmat ja kivut ovat opettaneet mm. kiitollisuutta sitä kaikkea kohtaan, mikä on hyvin. Ja toisaalta antavat tarttumapintaa asiakkaiden kokemuksiin. Kivut /rajoitukset ovat auttaneet ymmärtämään, että aina voi onneksi tehdä jotain, jotta tuntisi oman terveyden ja jaksamisen paremmaksi.  

Yksi motoistani on: Itseä on turha verrata muihin, “oman onneni avaimet ovat omassa taskussani”, joskus vain tarvitsee ammattilaisen apua, että osaa käyttää avaimia oikeisiin lukkoihin. 

Ohjatessa asiakasta, minulle on erityisen tärkeää huomioida asiakas ja hänen tilanteensa kokonaisuutena. On otettava huomioon asiakkaan voimavarat ja ne ovat rajat joiden mukaan edetään. Uusien tapojen on tarkoitus antaa jaksamista, ei veroittaa sitä!

Ohjaukseni on kaukana pelkän teoriatiedon jakamisesta. Haluan panostaa siihen, että asiakkaani saavat uudet käytännöt pysyvästi omaan arkeensa. Erityisen kiinnostunut ole asiakkaideni syömiskäyttäytymisestä, miksi he syövät niin kuin syövät tai toimivat niin kuin toimivat.

Pureudutaan syyhyn, kenenkään elämäntapamuutos ei ole jäänyt kiinni ihmisen itsekurin puutteesta tai huonommuudesta vaan vika on ollut dieetissä / muutosprosessissa, ei sinussa. Muistathan tämän!